Kok aan huis

Wij zijn wij?

Peter & Aline

Peter Neirinckx , kok des huizes & kok bij mensen thuis of op locatie. Dit vooral tijdens het weekend en feestelijke momenten doorheen het ganse jaar.

Door alle crises en corona maatregelen hebben we het gelukkig over een andere boeg kunnen gooien.

Als freelance chef kok werd ik in  2020  uitgenodigd om mee te gaan als chef kok in de wielersport voor de ploeg NTT Pro Cycling Team! De verdieping  in sportvoeding , nieuwe smaken én (buitenlandse) ervaringen was een mooie uitdaging.  2020 is het jaar van de koers & nog meer gezonde voeding geworden 🙂

2021 is  doorgegaan op hetzelfde elan … nog meer koers & koken met plezier .

NTT pro cycling werd TEAM QHUBEKA ASSOS en met dezelfde ambitie en inzet is het koken voor de ploeg nu een vaste waarde in ons leven.

Zowel in binnen – als buitenland volg ik het team op de voet tot in de hotels of de slaapkamers 🙂 ontbijt, lunch & avondeten worden altijd vers klaargemaakt & bereid met zoveel mogelijk lokale producten. Kwaliteit en versheid blijft prioriteit … net zoals in den beginne …

Aline is steeds ondersteunend, achter de schermen & regelt de praktische & administratieve kant, of nog beter de sociale contacten. Tussendoor is zij hier ook voor onze 2 kinderen en organiseren we thuis onze kookavonden (data nog niet bekend) & ons jaarlijks kinderkookkamp JUNIOR MASTERCHEF in “den houten blok”.

Chef kok Peter

Als kleine jongen was ik al gefascineerd door het koken, de geur van smeltende boter in de pan, vond ik zalig!
Al vroeg koos ik voor de studierichting Hotelbedrijf aan de PIVA school in Antwerpen.
Later deed ik 1 jaar stage in het hotel van Montreuil-sur-Mer in Frankrijk.
Nadien mocht ik beginnen werken in “De Lepeleer” op de Ossenmarkt in Antwerpen, vervolgens werd ik ook chef-kok in” ‘t Gevoel” , een restaurant in Sint -Niklaas.

In 2013 begon Peter Kookt ! Voor alle mensen die houden van (thuis) vieren én lekker eten in combinatie met een persoonlijke chef kok én bediening aan huis!

Hoe proeft de keuken?
Met een klassieke basis wil ik de gerechten een vernieuwende toets geven.
De producten zijn zoveel mogelijk seizoensgebonden en lokaal.
De pure, natuurlijke smaken tot zijn recht laten komen.
Daarom gebruik ik weinig room of kant – en – klaar producten , maar vertrek ik steeds van het product zelf,
Bv: Vis wordt gefileerd en dit ‘afval’ wordt hergebruikt voor de bouillon of de fond achteraf.
En zo begin ik steeds opnieuw van hetzelfde, telkens iets anders te maken!